كافيه المصريين || اهلا بكم في منتديات كافيه المصريين

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

2 مشترك

    طريقه عمل كعك العيد

    دموع الورد
    دموع الورد
    مؤسس المنتدى
    مؤسس المنتدى


    عدد المشاركات : 3170
    تاريخ التسجيل : 14/04/2010
    عارضه الاحترام : 100%
    الموقع : شعاع توب

     طريقه عمل كعك العيد   Empty طريقه عمل كعك العيد

    مُساهمة من طرف دموع الورد الإثنين سبتمبر 13, 2010 11:28 pm

    طريقه عمل كعك العيد الشيف حسن

    معلومه لازم تعرفوها الاول مش عارفه عندكم خلفية ولا لا علي العموم زيادة النصيحة نصيحتين

    الدقيق السليم تعرفوه عندما تعجنوا العجين تجدوه لم يلتصق بأيديكم مهما تعجنوا تجدوا العجينة لم تلتصق نروح بقي للمقادير بتعتنا:

    كيلو دقيق مخبوزات
    50 جم دقيق سمولينا عشان يعمل جرشه للكعك بمثابة ربع كوبايه
    5 جم ملح ، 5جم ريحة كعك ، 10 جم سكر، باكو بيكنج بودر
    نصف كيلو سمن باردة بدرجة حرارة المطبخ
    كوباية لبن كبيرة


    الطريقه كاالاتى /


    نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده خلوا باااااااااااااااااالكم ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة بمثابة 10 سم عشان تعرف تدخل الفم بسهولة وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند اي واحد خاص بادوات الحلويات بس ده بدون استخدام المناقيش ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر بعد ما يخرج وبالهنا والشفا
    J e c o
    J e c o
    مؤسس المنتدى
    مؤسس المنتدى


    عدد المشاركات : 3007
    تاريخ التسجيل : 03/08/2009
    عارضه الاحترام : 100%
    العمر : 32

     طريقه عمل كعك العيد   Empty رد: طريقه عمل كعك العيد

    مُساهمة من طرف J e c o الأربعاء نوفمبر 10, 2010 4:30 pm

    الف شكر لك اخي الكريم للموضوع الجميل الذي افدتنا به<br>بالفعل تشكر جزيل الشكر على المشاركة الطيبة<br>في انتظار جديدك القادم ، واصل معنا تميزك <br>

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين أبريل 29, 2024 2:07 am